Terug naar overzicht

Parasol “Cover Q”

IGC/Windscreen

IGC/Windscreen

Voor Windscreen in Nuenen (later IGC in Tilburg) werd een horecaparasol doorontwikkeld. Een bestaand idee werd verder ontwikkeld en voorzien van een elektrisch aangedreven in- en uitklapmechanisme. De Cover Q is een parasol van 3 x 3 meter en er kunnen maximaal 4 parasols aan één mast worden gemonteerd waardoor er een terrasoverkapping ontstaat van 6 x 6 meter. T.b.v. de productie en montage werden ook exploded views aangemaakt.

EERSTE PROJECTEN ZIJN REEDS GEMAAKT

Het verder uitwerken van een bestaand idee/ontwerp van een zogenaamd uitschuifbaar windscherm (Double Up). Deze windschermen worden geplaatst langs terrassen en zijn bijvoorbeeld uitschuifbaar van 1225 naar 2100 mm. De schermen zijn voorzien van een contragewicht en zijn hierdoor traploos op iedere hoogte in te stellen. In de constructie is veel gebruikt gemaakt van aluminium extrusieprofielen in combinatie met glas. Ter ondersteuning van de assemblage zijn diverse exploded views gemaakt.

prototype aandrijving

Omdat het handmatig in- en uitklappen van één parasol een vermoeiende en tijdrovende bezigheid was, is in het bestaande systeem een elektrische aandrijving aangebracht.

WIL JIJ JOUW PROJECT BESPREKEN?