Klantcases

Op deze pagina vind je enkele voorbeelden van projecten en oplossingen die ik voor mijn klanten ontwikkeld heb. Hiermee krijg je een idee van mijn werkwijze en hoe ik samen met mijn klanten tot praktische en kosteneffectieve oplossingen kom.

“ICOON” Madurodam

Bruns/Bax metaal

Madurodam Den Haag

Voor Bax Metaal (i.s.m. met Bruns) werd een eye catcher (het "Icoon") uitgewerkt voor Madurodam. Dit betrof een wereldbol met een diameter van circa 8 meter. In eerste instantie zou de bol in onderdelen op de eindlocatie in elkaar worden gezet. Toen dat, door omstandigheden, niet door kon gaan is besloten de bol op de parkeerplaats van Madurodam te assembleren en hem daarna in één keer op zijn plaats te zetten. Het "Icoon" was één van de eye cathers in het gerenoveerde Madurodam in april 2012.

Dakranden

Willems bouwbedrijf

Leolux

Voor Willems bouwbedrijf zijn voor een nieuwe productielocatie van Leolux dakranden en gevelelementen ontwikkelt. Deze randen en gevelelementen vormen het beeld van een ouder model bank van Leolux. De dakranden vormen de zitting van de bank en de gevelelementen de poten.

Tuinbartafels

Citzz Outdoor Living

Citzz

Citzz in Son en Breugel is een producent en leverancier van o.a. buitenkeukens. Om hun assortiment uit te breiden zijn er een aantal bartafels voor buitengebruik ontwikkeld. Op die manier kan Citzz hun klanten van een totaalpakket voorzien.

Dakramen

Luxlight

Luxlight

Luxlight in Westerhoven ontwikkelt, produceert en monteert dakramen voor platte en schuine daken. Voor dit bedrijf mocht ik aan de slag met een zeer tof project: het ontwikkelen van een nieuw type dakraam. Voor platte daken is er een nieuw type dakraam (Illumy) vanaf prototype uitgewerkt en klaargemaakt voor productie. De dakramen onderscheiden zich door een zeer hoge isolatiewaarde en een 2-sterren keurmerk op het gebied van inbraakwerendheid. Bovendien worden deze dakramen in één geheel aangeleverd en binnen enkele uren geplaatst. Kortom, dit type dakraam biedt een hoop voordelen voor de eindgebruiker.

Sample cutter

Groendijk Design

Vived Management

Voor Vived Management is een zogenaamde sample cutter van schets af aan ontwikkeld. Deze cutter is in staat om diverse kunststoffolies te snijden. Een enorm tof project waar ik je graag meer over vertel.

Water IQ

Waterbehandelingssystemen

Water IQ International

Water IQ in Eindhoven is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd op het gebied van waterbehandeling. Hierbij kun je denken aan waterbehandeling in de tuinbouw en drinkwater. Ook is Water IQ actief in bierbrouwerijen en tegenwoordig zelfs in het behandelen van (grond)water dat vervuild is met PFAS. Voorheen nam het gebruik van de systemen te veel tijd in beslag. Daarom was het tijd voor een efficiënte oplossing: een nieuw modulair systeem voor Water IQ.

Watertappunt

Groendijk Design

MTD

MTD in Tilburg levert tijdelijke waterinfrastructuren voor zowel drinkwater als afvalwater tijden evenementen, beurzen, etc. Voor hen is een watertappunt en een waterkoeler ontwikkeld.

Parkeerterminal

Van Berlo Agency

WPS Eindhoven

Vanaf het 3D-blokkenmodel het productiegereed maken van o.a. een parkeerterminal (in- en uitrij-automaten bij parkeerplaatsen) en een zogenaamde wallbox (toegangssyteem voor voetgangers). Hierin is in een vroeg stadium al rekening gehouden met kostprijs en produceerbaarheid waarbij zelfs de functionaliteit is toegenomen zonder afbreuk te doen aan het design. In deze terminals is veel plaatwerk verwerkt, één van de specialiteiten van Van de Ven – Engineering.

Machinebehuizing

Groendijk Design

IMAtec

Groendijk Design in Eindhoven ontwierp een nieuwe machinebehuizing voor IMAtec in Luxemburg. De behuizing bestaat uit een uit kokerprofiel opgebouwd frame en afgewerkt met plaatstalen panelen.

Luifels woonhuis

De La Roy

De La Roy

Voor De la Roy in Gemert werden ongeveer 30 stuks luifels voor een woonhuis uitgewerkt. Door gebruik te maken maak een stalen frame bekleed met EPS konden relatief lichte luifels worden gemaakt. Het EPS werd voorzien van een laag polyester in een betonlook. De grootste luifel heeft een lengte van bijna 11 meter. De moeilijkheid van dit project waren de op voorhand aan de betondekken gemonteerde steunen. Deze zijn na het monteren één voor één gecontroleerd op maatvoering en daarna verwerkt in het CAD-model.

Balie “de blender”

Nobelen Interieur

Innocentdrinks Rotterdam

Voor Nobelen Interieur werd een balie met omliggende meubels en balustrades uitgewerkt. I.v.m. de vele organische vormen zijn bij project ook alle zogenaamde schenkels getekend en productiegereed gemaakt.

Astronaut

Next Nature

Next Nature

Voor Next Nature in het Evoluon in Eindhoven is een stylistische astronaut getekend. Deze deed dienst als promotiemiddel voor de RetroFuture tentoonstelling tijdens "the ride" van de Dutch Design Week. Materiaal van de astronaut is EPS voorzien van een coating.

Parasol “Cover Q”

IGC/Windscreen

IGC/Windscreen

Voor Windscreen in Nuenen (later IGC in Tilburg) werd een horecaparasol doorontwikkeld. Een bestaand idee werd verder ontwikkeld en voorzien van een elektrisch aangedreven in- en uitklapmechanisme. De Cover Q is een parasol van 3 x 3 meter en er kunnen maximaal 4 parasols aan één mast worden gemonteerd waardoor er een terrasoverkapping ontstaat van 6 x 6 meter. T.b.v. de productie en montage werden ook exploded views aangemaakt.

Fietsparkeersysteem

Calllock

Calllock

Het vanaf schetsmodel opzetten van een fietsparkeer- en fietsverhuursysteem. Met dit systeem kon een gebruiker een van tevoren gereserveerde fiets huren of een fiets parkeren. Er zijn enkele projecten als pilot projecten uitgezet, maar helaas heeft het, ondanks de potentie, nooit echt kunnen doorgroeien.