OVER MIJ

Al van jongs af aan bezig met techniek. Waar iedereen speelde met Lego, ging ik liever aan de slag met mijn Fischer Technik. Ik vond het namelijk altijd al tof om alles nét anders te doen dan anderen. Misschien dat door dat tegendraadse het “Nuenen dwèrse“ wel bij me past.

Tijd voor een studiekeuze

Op de middelbare school moest ik de keuze maken voor mijn vervolgopleiding: ga ik voor werktuigbouwkunde of bouwkunde? Uiteindelijk werd het MTS werktuigbouwkunde (het woord bouwkunde zat hier namelijk al in verweven) met daarna het extra jaar motorvoertuigentechniek. Maar daarna riep de dienstplicht. Het was tijd om in dienst te gaan en door mijn opleiding kwam ik terecht bij de cavalerie in het onderhoud van tanks (Leopard 1V)

Vol enthousiasme aan het werk

Na de dienst weer met vol enthousiasme gaan werken bij het bedrijf waar ik in de weekenden en vakanties tijdens mijn MTS-tijd ook al werkte: IS wandsystemen en plafonds. Wat mij nog altijd is bijgebleven is dat mijn baas (’s nachts om een uurtje of 3 omdat er weer eens iets af moest) zei: “Roland, jij gaat nog eens voor jezelf beginnen. Ik had altijd verder willen studeren aan de HTS maar de dienstplicht gooide destijds roet in het eten. Uiteindelijk toch een studie gestart aan de HTS, wederom werktuigbouwkunde. Tijdens de studie voor het eerst kennis gemaakt met CAD-tekenen en later ook al het benodigde tekenwerk in AutoCAD uitgevoerd. Een studiegenoot zei tegen mij: “Als jij later voor jezelf begint, dan weet ik de naam voor jouw bedrijf: Vengineering. 

Nu écht voor mezelf beginnen

Eenmaal afgestudeerd ben ik aan de slag gegaan bij diverse bedrijven: March Microwave Systems, Maas Mechatronics, Van Berlo Studio’s, Bruns en Karma Design. Totdat ik in 2008 de stap zette om “voor mezelf” te beginnen. Bij Maas Mechatronics (van de koffieautomaten) in 1997 kennis gemaakt met 3D CAD-software: SolidWorks, waar ik nu nog mee werk. Neem gerust een kijkje in mijn portfolio en zie de diversiteit aan projecten waar werktuigbouwkunde en bouwkunde continu bij elkaar komen. Inderdaad, ik ben voor mezelf begonnen (bedankt Jack) en de nickname is Vengineering (bedankt Marcel). 

Ontwerp & Brainstorm

Schetsontwerpen/brainstormen (door en/of samen met de ontwerper) of een (schuim-)model (onderzoeken van de vorm).

3D prototyping

Het opzetten van het ontwerp in 3D in de computer met behulp van SolidWorks. Eventueel rapid prototyping.

Ontwikkeling

Een werkend prototype. Of van het prototype naar een product geschikt voor kleine series maar ook voor massaproductie.

Klantcases

Bekijk alles

Recensies

  4/5

  Filled StarFilled StarFilled StarFilled StarEmpty Star

  Verstaat de taal van de ontwerper

  Heeft 30 jaar ervaring in het vak. Verstaat de taal van de ontwerper. Heeft aan een half woord genoeg.

  Klantrecensie

  18 juli 2023

  4/5

  Filled StarFilled StarFilled StarFilled StarEmpty Star

  Beheerst de programma's SolidWorks en AutoCad

  Beheerst de programma's SolidWorks en AutoCad. Heeft veel kennis op het gebied van metaal, hout, kunststof en glad en de bewerking daarvan.

  Klantrecensie

  3 Maart 2020

  5/5

  Filled StarFilled StarFilled StarFilled StarFilled Star

  Oog voor detail

  Is pragmatisch praktisch, flexibel, accuraat, gedreven, perfectionistisch en heeft oog voor detail.

  Klantrecensie

  20 April 2019

  4/5

  Filled StarFilled StarFilled StarFilled StarEmpty Star

  Maakt't maakbaar!

  Werkt op kantoor of op locatie. Werkt op offertebasis of per uur.

  Klantrecensie

  18 oktober 2012

JOUW TECHNISCHE PROJECT BESPREKEN?

Ben jij op zoek naar een ervaren engineer? Dan ben je bij Van de Ven Engineering aan het juiste adres. Of je nu een project wilt opstarten, advies nodig hebt of gewoon wilt brainstormen over nieuwe ideeën, ik sta klaar om naar je te luisteren. Met mijn ruim 25 jaar ervaring in het vak ben ik vastbesloten om resultaten te leveren die de verwachtingen overtreffen. Laten we het gesprek vandaag nog aangaan en neem contact met me op.